Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/rikkebach.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/rikkebach.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Æblekage

Ingredienser:

  • Æbler, ca.1,5 kg eller 8-10 stk.
  • Vaniliestænger, 2 stk.
  • Vaniliesukker
  • Sukker
  • Æblekagerasp
  • Vand, 1 dl.
  • Piskefløde, 1/4 liter.

Sådan gør du:

  1. Skræl æblerne og skær dem ud i både og skær skroget fra.
  2. Lav et snit på langs af vaniliestængerne.
  3. Kom æblestykkerne, vand og vaniliestængerne i en gryde.
  4. Lad det simre til æblerne er kogt til grød.
  5. Smid vaniliestængerne ud og smag grøden til med sukker og vaniliesukker.
  6. Lad grøden køle helt af.
  7. Nu skal kagen “samles”. Start med lag af æblerasp og så et lag med æblegrød og så fortsæt skiftevis. Slut af med æblerasp på toppen.
  8. Pisk flødeskum, som fordeles oven på kagen.

Tips:

Æblegrøden kan fryses ned. Kagen skal samles mindst 4 timer før den skal serveres, eller dagen før. Flødeskummet piskes lige inden servering.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.